Nieuws update Ride, Run & Bike!

Ride, Run & Bike; Wie, wat, waar?!

Zoals je misschien weet organiseren we op Stal Bosgoed een 1e editie van Ride, Run & Bike op donderdag 25 mei (hemelvaartsdag). Dit is een concept van Bit en KNHS. Samen op een sportieve manier van de natuur genieten, voor ruiter, hardloper en mountainbiker. Op onze site vindt je onder het kopje ‘Ride, run & bike’ het online inschrijfformulier. Geef je dus snel op want we hebben een maximum limiet van 100 deelnemers (+/- 50 teams) en de eerste inschrijvingen stromen al binnen! Heb je vragen of opmerkingen, dan kun je mailen naar rideandrun@stal-bosgoed.nl

Maar hoe ziet zo’n dag er nou eigenlijk uit? In dit artikel geven we je een sneek-preview van onze Ride, Run & Bike!

Enkele dagen voor aanvang wordt de startlijst gepubliceerd op de website en Facebook. Vergeet de Facebook pagina van Stal Bosgoed dus niet te liken en zet je op ‘aanwezig’ bij ons evenement!
Er is een route van 7,5 km, deze is bestemd voor de teams met een ruiter en hardloper(s). De andere route is 15 km en is bestemd voor de teams met een ruiter en mountainbiker(s). Beide routes voeren je door het prachtige landschap en de uiterwaarden rondom Hagestein en Vianen. Er zit ook een wedstrijdelement aan verbonden dus vergeet niet om goed te trainen! Er worden namelijk prijzen verdeeld over de nummer 1, 2 en 3 van beide afstanden.

Op de dag zelf:

Zorg ervoor dat je op tijd aanwezig bent zodat je rustig de tijd kunt nemen om de startnummers op te halen bij het secretariaat. De startnummers bevatten een chip die zorgt voor jullie tijdsregistratie. De ruiter bevestigd het startnummer op het dekje, de hardloper op zijn/haar borst en de fietser aan het stuur. Zo kun je na afloop je exacte tijd terug vinden op de uitslagen.

Wij hebben veiligheid en dierenwelzijn hoog in het vaandel staan. Daarom zal er op deze dag een dierenarts aanwezig zijn. Alle ruiters zijn verplicht om hun paard binnen 10 minuten na het finishen aan te bieden bij de dierenarts ter controle. De dierenarts controleert het paard op verwondingen, kreupelheid, ademhaling en hartslag. Mocht er iets niet goed zijn tijdens deze controle volgt er uitsluiting voor het eindklassement.
Voor ruiters is een cap verplicht. De mountainbiker moet echt op een mountainbike, de route is te ruw voor een gewone fiets. Een fietshelm is niet verplicht maar wordt wel aanbevolen.

route ride, run & bikeNa het finishen ontvangen alle deelnemers een mooie medaille ter herinnering aan deze leuke dag! Aan ons evenement zit een wedstrijdelement verbonden. Er zal dus een eindklassement opgemaakt worden van zowel de 7,5 km als de 15 km!  Een half uur na het finishen van het laatste team vindt de prijsuitreiking plaats waar de nummers 1, 2 en 3 gehuldigd zullen worden. Dus blijf nog even hangen!

In onze gezellige kantine, die uitkijkt over de start en finishlijn, kun je terecht voor een hapje en een drankje. Hier vindt je ook het secretariaat waar je de startnummers op kunt halen. Na zo’n sportieve prestatie heb je natuurlijk wel wat lekkers verdiend. In onze kantine serveren we heerlijke uitsmijters en andere lekkere dingen.

Tijdens het evenement is er een fotograaf aanwezig om van ieder team foto’s te maken. Na afloop zullen de foto’s op de website van de fotograaf gepubliceerd worden en kun je deze na bestellen. Zo kun je nog lekker lang nagenieten!

Wij zien jullie graag verschijnen aan de start op 25 mei!