Historie

Hoe het allemaal begon

Midden in Nederland in de regio Utrecht ligt nu de prachtige accommodatie van Stal Bosgoed. In de historie van het bedrijf is te zien dat hier vroeger alleen een weiland was. Jopie Bosgoed – de Groot erfde het land van haar ouders. Samen met haar man Herman Bosgoed runde zij er een pruimenboomgaard. Later werd een stuk van het land verhuurd aan de ponyclub de Brederoderuiters. En vervolgens is dit met behulp van een team aan medewerkers en vrijwilligers uitgegroeid tot een modern ruitersportcentrum.

Toen hun dochters een pony kregen, bouwde Herman er een stal voor. Als snel vroegen meer mensen of het mogelijk was om hun paard of pony bij de familie Bosgoed onder te brengen en zo bouwde Herman met hulp van vrienden en buren nog meer stallen.

Hoe het allemaal begon

De eerste stal met 6 paarden was al snel te klein dus werden er weer bouwplannen gemaakt. Langzamerhand verdween de boomgaard en de pensionstal kreeg zijn vorm.

Herman begon met de fok en verkoop van paarden. Zijn dochter Antoinette had intussen de benodigde papieren behaald om les te kunnen geven en jonge paarden aan te rijden en te trainen. Stal Bosgoed voor pensionstalling, instructie en africhting was geboren.

Nieuwe manege

Na het overlijden van Herman Bosgoed in 2010 runt zijn dochter Antoinette Agterberg – Bosgoed, Stal Bosgoed. Onder haar leiding vond in 2013 de nieuwbouw van een compleet nieuwe binnen rijbaan en een aantal paarden- en ponystallen plaats. Tijdens de opening van de nieuwe manege 2014 werd het plein bij de parkeerplaats ter nagedachtenis aan haar vader onthuld.

Het plein bij de parkeerplaats ter nagedachtenis aan Herman Bosgoed.

Bord Herman bosgoed