Pension

Stal Bosgoed is een centraal gelegen pensionstal en manege in regio Utrecht. Stal Bosgoed is voorzien van alle faciliteiten voor zowel de pensiongast als de manegeruiter.

Voor de pensionstalling van uw paard of pony zijn er zeer uitgebreide mogelijkheden. Wij beschikken onder andere over een 20×60 m binnenbaan, 20×40 m binnenbaan, dubbele buitenbaan (beide 20×60 m), een overdekte stapmolen en ruime longeercirckel.

Daarnaast organiseren wij regelmatig officiële KNHS dressuur- en springwedstrijden maar ook leerzame clinics en workshops.
Door de ideale ligging in regio Utrecht is Stal Bosgoed makkelijk te bereiken.

Stalling

Stal Bosgoed beschikt over 70 lichte, ruime en goed geventileerde paarden- en ponystallen. Onze luxe paardenstallen (3x3m) en ponystallen (3x2m) kunnen voorzien worden van stro of zaagsel.

Tevens beschikken alle stallen over een luik aan de voorzijde. Zo kunnen alle paarden met het hoofd buiten de stal kijken. Het luik kan eventueel ook gesloten worden wanneer dit wenselijk is. Door het goede ventilatiesysteem en de ruime stallen, staan de paarden en pony’s altijd in een frisse stofarme omgeving.

Bij elke stal hoort een (afsluitbaar) kastje in onze verwarmde zadelkamer. Tevens is de zadelkamer voorzien van een alarmsysteem. De zadelkastjes beschikken over een zadelsteun en twee hoofdstelsteunen.
Een extra kastje huren is in overleg mogelijk.

Was- en poetsplaatsen

Er zijn 3 ruime poetsplaatsen  aanwezig. Tevens zijn er 3 ruime wasplaatsen voorzien van koud water. Ook het gebruik van warm water is mogelijk.

Voer

Bij Stal Bosgoed wordt uw paard of pony door ons gevoerd, u hoeft dit dus niet zelf te regelen. Er wordt twee maal per dag krachtvoer gegeven. Hierbij heeft u de keuze uit basisbrok of 5 granenmix. Tevens wordt er tweemaal per dag ruwvoer gegeven. Een derde ruwvoer beurt behoort ook tot de mogelijkheden.

Verzorging

Pensiongasten kunnen zelf hun paard volledig verzorgen. Maar het is ook mogelijk om (een gedeelte van) de dagelijkse verzorging uit handen te geven, zoals:

  • Uitmesten van de stal
  • In/uit de stapmolen zetten
  • Verzorgen van de weide- of paddockgang
  • Rijden/Longeren
  • Begeleiding bij tandarts, dierenarts of hoefsmid
  • Persoonlijke begeleiding bij het rijden of het verzorgen

Prijzen voor pension

391/ maand
Inclusief:
– Ruwvoer
– Gebruik van stro of zaagsel

Exclusief:
– Krachtvoer
– Weidegang en stapmolen

340/ maand
Inclusief:
– Ruwvoer
– Gebruik van stro of zaagsel

Exclusief:
– Krachtvoer
– Weidegang en stapmolen