Manegelessen

Met plezier leren paardrijden!

Naast een pensionstal beschikt Stal Bosgoed ook over een manege. Voor de manegeruiter zijn er verschillende mogelijkheden om lessen te volgen.

Op woensdagmiddag en zaterdag worden de reguliere manegelessen gegeven. Tevens zijn er op zaterdag ook kleuterlessen en juniorlessen. Omdat onze manege aan het groeien is komen er in de toekomst andere lesdagen bij. Wilt u hier meer informatie over stuur dan een mail naar manege@stal-bosgoed.nl. Naast de groepslessen is er natuurlijk ook mogelijkheid om privélessen te volgen met een manegepony. Al deze lessen worden verzorgd door onze ervaren instructeurs.

kleuterlessen stal bosgoed

Kleuterlessen

Ben jij nog geen 7 jaar maar wil je wel graag kennis maken met het ponyrijden? Dan ben je van harte welkom in onze kleuterlessen! Deze vinden plaats op elke 2e en laatste zaterdag van de maand van 14.15 uur tot 15.00 uur. Bij voldoende aanmeldingen is er een tweede les.
Tijdens deze lessen wordt er op een spelende wijze kennis gemaakt met ponyrijden. De pony’s dienen tijdens de les vast gehouden te worden door één van de ouders of verzorgers.

Kosten: De kleuterlessen kosten 10 euro per les (á 45min).
Opgeven kan via manege@stal-bosgoed.nl.

Neem contact op
Afbeelding juniorlessen stal bosgoed

Juniorlessen

De juniorlessen zijn een vervolg op de kleuterlessen. Zij worden elke 1e en 3e zaterdag van de maand gegeven. Het gaat om een tweejarig traject waarbij je in een vaste groep rijdt. Het eerste jaar zullen de paardrijlessen bestaan uit een deel theorie en een deel praktijk. Vervolgens zal het tweede jaar geheel bestaan uit praktijk (rijden).

Er is gekozen voor een theoriegedeelte zodat je niet alleen leert ponyrijden maar ook op een leuke manier meer kennis krijgt over de verzorging en omgang met pony’s.

Kosten: Wij werken met een periodekaart. Een periode bestaat uit 3 maanden á €99,-. Er zal maandelijks een bedrag van €33,- geïncasseerd worden.

Neem contact op
Afbeelding manegelessen stal bosgoed

Manegelessen

Voor (beginnende) ruiters vanaf 7 jaar biedt Stal Bosgoed paardrijlessen aan. Onze ervaren en gediplomeerde instructeurs helpen je op een plezierige manier. Als eerst wordt er gewerkt aan het aanleren van goede rijtechnieken. Maar ook werken aan zelfvertrouwen, concentratie en doorzettingsvermogen vinden wij belangrijk.

Is de basis gelegd, dan kun je natuurlijk altijd verder groeien door bijvoorbeeld het rijden van F proeven. Onze lessen bieden voldoende uitdaging voor iedere ruiter!

Neem contact op

Nieuwe ruiters bieden wij een starterspakket aan. Dit starterspakket bestaat uit 5 privélessen van 45 minuten. Beginnende ruiters kunnen hier de basis leren waarna ze in de juiste groep geplaatst kunnen worden. Mocht je al ervaring hebben dan worden deze lessen ook gebruikt om in te schatten wat het niveau van de ruiter is zodat hij/zij in de juiste groep wordt geplaatst.