Manegelessen

Met plezier leren paardrijden!

Naast een pensionstal beschikt Stal Bosgoed ook over een manege. Voor de manegeruiter zijn er verschillende mogelijkheden om lessen te volgen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om deel te nemen aan onze kleuterlessen, privélessen of groepslessen. Onderstaand is hier meer informatie over te vinden.

Voor vragen over onze manegelessen of het inplannen van een afspraak, kan er contact opgenomen worden via manege@stal-bosgoed.nl of via 06-15177388.

Stal Bosgoed lessen

Maatwerk les

Speciaal voor ruiters vanaf 7 jaar die baat hebben bij net iets meer begeleiding, ruiters met verschillende diagnostiek, bieden wij de maatwerk les aan op donderdag van 16:30 uur-17:15 uur.

In een groepje van maximaal 5 ruiters wordt er les gegeven en kunnen de ruiters zich ontwikkelen op hun eigen tempo. Dit is een vast groepje, dus er volgt geen doorstroom naar een andere groep.

Voor meer informatie kan er contact opgenomen worden via manege@stal-bosgoed.nl, via 06-15177388 of via de onderstaande button.

Neem contact op
Stal Bosgoed lessen

Kleuterlessen voor ruiters van 4 t/m 6 jaar.

Ben jij 4, 5 of 6 jaar oud en wil je heel graag kennis maken met ponyrijden? Dan ben je van harte welkom in onze kleuterlessen!

Tijdens deze lessen wordt er op een spelende wijze kennis gemaakt met ponyrijden (45 minuten), maar ook met de verzorging van de pony’s (15 minuten). In totaal zal de les dus een uur duren. Op deze manier worden de ruiters al goed voorbereid op de mogelijkheid om privélessen te volgen en uiteindelijk door te stromen naar de manege groepsles. De pony’s dienen tijdens het rijden nog wel vast gehouden te worden door één van de ouders of verzorgers.

Prijs: De kleuterlessen zijn € 16 per les (60 minuten).

Opgeven voor onze kleuterlessen gaat per keer en kan via de onderstaande button.

Inschrijfformulier
Lessen Stal Bosgoed

Manege privé- en groepslessen

Voor (beginnende) ruiters vanaf 7 jaar biedt Stal Bosgoed privélessen en groepslessen aan.

Onze ervaren en gediplomeerde instructeurs leren je op een plezierige manier  paardrijden. Allereerst wordt er gewerkt aan het aanleren van goede rijtechnieken. Maar ook werken aan zelfvertrouwen, concentratie en doorzettingsvermogen vinden wij erg belangrijk.

Is de basis gelegd, dan kun je natuurlijk altijd verder groeien door bijvoorbeeld het rijden van F proeven. Onze lessen bieden voldoende uitdaging voor iedere ruiter! Zo wordt er om de twee weken gesprongen in de groepslessen.

Om in te kunnen stromen in manege groepslessen, wordt er altijd gestart met een starterspakket van 5 privélessen (ook als er al ervaring is). Daarna wordt er bekeken of instromen al direct mogelijk is en welke groep het beste aansluit. De groepslessen worden gereden op basis van een periodekaart van telkens drie maanden.

Neem contact op

Nieuwe ruiters bieden wij een starterspakket aan. Ons starterspakket bestaat uit 5 privélessen. Beginnende ruiters leren hier de theoretische en praktische basis van het paardrijden. Voorafgaand aan de eerste les wordt er een unieke inlogcode gestuurd voor het volgen van onze online video-les over het op- en afzadelen. Een goede voorbereiding voor de eerste les!

Mocht er al ervaring zijn, dan worden deze lessen gebruikt voor de verdere verdieping van het paardrijden en om het niveau van de ruiter te bepalen. Zo kan een ruiter na de privélessen in de juiste groep geplaatst worden. De ruiter kan andersom ook goed kennismaken met ons!