FNRS wedstrijden

De FNRS wedstrijden zijn voor jong en oud!

Logo FNRS 5-sterren

Bij Stal Bosgoed worden er jaarlijks verschillende FNRS wedstrijden georganiseerd. Rijd jij op de manege en wil je graag een keer een wedstrijd rijden? Dan is dit iets voor jou!

FNRS wedstrijden zijn speciaal in het leven geroepen voor manegeruiters, om zich verder te kunnen blijven ontwikkelen.

De proeven lopen vanaf F1 t/m F20. Door de verschillende niveaus raak je nooit uitgeleerd en kun je altijd blijven groeien.

Onderstaand staat in het kort uitgelegd wat de wedstrijden in grote lijnen inhouden. Een uitgebreide beschrijving over alles wat je moet weten over een FNRS dressuurwedstrijd is hier te vinden.

Naast de dressuurproeven worden er ook springproeven georganiseerd.

Hoe werken de FNRS wedstrijden

F-proeven zijn speciaal ontwikkeld voor de manegeruiter. Tijdens de proef word je beoordeeld door een jury. Deze jury kijkt voornamelijk naar de ruiter; worden de juiste hulpen gegeven en zit de ruiter netjes op de pony. De jury houdt dus ook rekening met het karakter en de mogelijkheden (of beperkingen) van de (manege)pony.

Een proefje bevat allerlei verschillende onderdelen. Voor al deze verschillende onderdelen krijg je punten van de jury. Wanneer je  een totaal van 210 punten of hoger hebt behaald krijgt de ruiter een promotiepunt (stempel in het ruiterpaspoort). In de F1 en F2 mag je bij het behalen van 1 promotiepunt over naar de volgende klasse. Wanneer je in de F3 t/m de F8 zit dan moet je minimaal 2 promotiepunten behalen om over te mogen naar de volgende klasse. En bij 5 promotiepunten moet je over naar de volgende klasse. Tenslotte heb je nog de F9 en hoger, hier moet je minimaal 3 promotiepunten behalen. Ook in de F9 of hoger geldt dat je bij 5 promotiepunten verplicht over moet!

Tevens zit er een theorietoets verbonden aan de even-dressuurproeven (2, 4, 6 etc.).  Deze theorietoets kun je voorbereiden met behulp van het boek ‘Leer paardrijden met plezier’. Het boek kun je bij ons bestellen door een mail te sturen naar manege@stal-bosgoed.nl.

Tijdens het rijden van de F-Proeven rijdt de ruiter in wedstrijdtenue, bestaande uit:

  • Een rij-jas, type colbert met een overhemd, dressuurblouse of wedstrijdshirt met een witte, beige of gele rijbroek.

Of een manegetenue, bestaande uit:

  • Effen sweater of bodywarmer in combinatie met een overhemd of shirt met lange mouwen. Het manegetenue is vrij van kleur wat betreft rijbroek en bovenkleding.

Verder is het belangrijk dat een overhemd, dressuurblouse of shirt, lange of korte mouwen moet hebben en een hoge boord of kol.

Handschoenen zijn niet verplicht, maar als je ze wel draagt moeten ze licht gekleurd zijn voor de optimale beoordeling van de handhouding.

Kosten

Lidmaatschap KNHS/FNRS
€ 29,50 per jaar

Eenmalig aanschaf van het boek ‘Leer paardrijden met plezier
€ 18,50

F- proef
€ 15,- per gereden proef

Wat krijg je hiervoor

  • Een persoonlijk ruiterpaspoort waarin het niveau van de ruiter wordt bijgehouden
  • 2x per jaar een tijdschrift vanuit de KNHS/FNRS.
  • Nieuwe kennis en ervaringen om mee verder te werken

De F proeven vinden altijd plaats op vrijdagavond, opgeven gaat per keer en kun je doen via wedstrijd@stal-bosgoed.nl

HUIS- EN STALREGELS PENSION
HUIS- EN STALREGELS MANEGE
WAT MOET IK WETEN OVER EEN FNRS DRESSUURWEDSTRIJD?
Definitieve startlijst FNRS springwedstrijd 1 april
Voorlopige startlijst FNRS springwedstrijd 1 april