Faciliteiten

Stal Bosgoed is een moderne pensionstal & manege in de regio Utrecht.

Eigenaresse van stal Bosgoed is Antoinette Agterberg – Bosgoed. Samen met haar medewerkers biedt zij haar pensiongasten en manegeruiters alles wat zij nodig hebben op deze prachtige accommodatie. Zo kan iedereen onbezorgd genieten van de paardensport!

Rijbanen

Wij beschikken over:
– 45 x 65 buitenbaan
– 20 x 35 binnenbaan
– 20 x 60 binnenbaan

Tevens zijn al onze binnen- en buiten rijbanen voorzien van een Agterberg bodem.

Longeercirkel

Daarnaast beschikken wij over een  ruime longeercirkel met een diameter van 20 meter. Ook de longeercirkel is voorzien van een Agterberg bodem.

Paddocks

In het weideseizoen kunnen de paarden en pony’s het land op. Maar het gehele jaar door kunt u ook gebruik maken van onze paddocks. Zo kunnen de paarden ook in de winter naar buiten.

Stapmolen

De overdekte stapmolen biedt plek voor acht paarden. Een stapmolen wordt vooral gebruikt om paarden stapwerk te laten verrichten. Dit kan als extra beweging naast de training of om een paard warm te laten stappen voor een training. Tevens kan de stapmolen ook gebruikt worden om het paard uit te laten stappen na een training.

Wanneer een paard buiten de gewone training in de molen wordt gezet geeft dit een verbetering op zijn basisconditie. Dit vermindert de kans op eventuele blessures.

Weidegang

Stal Bosgoed biedt twee mogelijkheden betreft weidegang. U kunt hierin zelf kiezen welke manier van weidegang u het prettigst vindt:

Op het grote weiland staan paarden en pony’s in een kudde dag en nacht buiten. Merries en ruinen zijn gescheiden. De kudde geeft ze de mogelijkheid om echt ‘paard’ te zijn en zich als kuddedier te kunnen gedragen.

Op een privéweilandje kan uw paard of pony een aantal uren per dag buiten staan. Dit kan tijdens de openingstijden van de stal. Samen met maximaal één andere pensiongast deelt u een weiland. Elk weiland kan met maximaal twee paarden tegelijk gedeeld worden.

Het wisselen van de paarden kunt u zelf verzorgen of afstemmen met andere pensiongasten. Tevens is het mogelijk om dit te laten doen door één van onze medewerkers.

In overleg kunnen wij de weidegang, paddockgang of het in/en uit de stapmolen zetten van uw paard/pony (dagelijks) voor u verzorgen.

 

Zoekt u een locatie voor het organiseren van een hippisch evenement, een wedstrijd, keuring of veiling? Stal Bosgoed stelt haar accommodatie graag beschikbaar voor het organiseren van (hippische) evenementen. Informeer naar de mogelijkheden via info@stal-bosgoed.nl of neem contact op met Antoinette via 06- 53 107 007.