F proeven

De F proeven zijn voor jong en oud!

Logo FNRS 5-sterren

Bij Stal Bosgoed worden er jaarlijks verschillende F-proeven georganiseerd. Rijd jij op de manege en wil je graag een keer een wedstrijd rijden? Dan zijn de F-proeven iets voor jou!

F-proeven zijn ontwikkeld voor manegeruiters om zich verder te kunnen blijven ontwikkelen.

De F-proeven bestaan uit F1 t/m F20, door de verschillende niveaus raak je nooit uitgeleerd en kun je altijd blijven groeien.

Naast de dressuurproeven zijn er ook springproeven die georganiseerd worden.

Hoe werken F proeven

F-proeven zijn speciaal ontwikkeld voor de manegeruiter. Tijdens de proef word je beoordeeld door een jury. Deze jury kijkt voornamelijk naar de ruiter, worden de juiste hulpen gegeven en zit de ruiter netjes op de pony. De jury houdt dus ook rekening met het karakter en de mogelijkheden (of beperkingen) van de (manege)pony.

Een proefje bevat allerlei verschillende onderdelen zoals het rijden van voltes, overgangen rijden en halthouden. Voor al deze verschillende onderdelen krijg je punten van de jury. Wanneer je  een totaal van 210 punten of hoger hebt behaald krijgt de ruiter een promotiepunt (stempel in het ruiterpaspoort). In de F1 en F2 mag je bij het behalen van 1 promotiepunt over naar de volgende klasse. Wanneer je in de F3 t/m de F8 zit dan moet je minimaal 2 promotiepunten behalen om over te mogen naar de volgende klasse. En bij 5 promotiepunten moet je over naar de volgende klasse. Tenslotte heb je nog de F9 en hoger, hier moet je minimaal 3 promotiepunten behalen. Ook in de F9 of hoger geldt dat je bij 5 promotiepunten verplicht over moet!

Tevens zit er een theorietoets verbonden aan de even-dressuurproeven (2, 4, 6 etc.).  Deze theorietoets kun je voorbereiden met behulp van het boek ‘Leer paardrijden met plezier’. Het boek kun je bij ons bestellen en aanschaffen door een mail te sturen naar manege@stal-bosgoed.nl. Wanneer alle benodigde promotiepunten en de theorietoets behaald zijn krijgt de ruiter een diploma en mag hij/zij doorstromen naar het volgende niveau.

Tijdens het rijden van de F-Proeven heeft de ruiter een tenue aan, welke moet bestaan uit een witte rijbroek, witte blouse (t-shirt), plastron en een rijjasje (colbertje) met witte handschoenen.

Kosten

Lidmaatschap KNHS/FNRS
€ 25,95 per jaar

Eenmalig aanschaf van het boek ‘Leer paardrijden met plezier
€ 16,-

F- proef
€ 12,50,- per gereden proef

Wat krijg je hiervoor

  • Een persoonlijk ruiterpaspoort waarin het niveau van de ruiter wordt bijgehouden
  • Een mooi diploma bij het behalen van de even-proeven
  • Nieuwe kennis en ervaringen om mee verder te werken

De F proeven vinden altijd plaats op vrijdagavond, opgeven gaat per keer en kun je doen via manege@stal-bosgoed.nl

Houdt onze FaceBook pagina in de gaten voor de volgende F proeven avond!

Definitieve startlijst FNRS springwedstrijd 1 april
Voorlopige startlijst FNRS springwedstrijd 1 april
Definitieve startlijst F Proeven 12 januari
Definitieve startlijst FNRS dressuurwedstrijd vrijdag 10 november!
Een leerzaam boek